Vem är Stefan Olsson?

För många känd som tennisspelaren från Sundborn. Själv säger jag ofta "en hjulbent dalkarl som envist jagar en gul boll dagarna i ända".

Ålder: 32 år
Familj: Fru och son
Bor: I Djurås
Klubb: Falu TK
Tränare: Toni Gustavsson
Världsranking: Singel: #6, Dubbel: #5

Jag föddes med muskelsjukdomen AMC (Artrogrypos Muliplex Congenita). Vid första läkarutlåtandet sa läkaren att jag inte ens kommer att kunna sitta upp. Nu vid 30 års ålder spelar jag min bästa tennis någonsin och satsar hårt mot mitt femte Paralympics i Tokyo 2020. För mig är inte tennisen enbart ett jobb utan det är en livsstil, vilket jag älskar fastän det är mycket slit.

Ända sen första gången jag såg tennis på TV så har jag varit förälskad i denna sport och började själv spela som 7-åring. Sen dess har jag varit fast.

Som person är jag målinriktad, envis och noggrann vilket tagit mig hela vägen till där jag är idag. På tennisbanan ger jag 100% och lägger all fokus på spelet. Inget lämnas åt slumpen, alltifrån grepplindorna till rätt tryck i däcken. Tennissatsningen innebär många veckor på resande fot, men när jag väl är hemma så försöker jag umgås med familjen så mycket som möjligt. Jag är gift och vi har en en underbar son på 2,5 år. Utöver träningen och familjen tar jag gärna en paddeltur i Dalälven eller ut i Dalaskogarna med fyrhjulingen när tillfälle ges.